SeaBird Expedition Havkajak Starter Pack

Erbjudande på komplett havskajakpaket för nybörjare och praktiseras

16 788,96 SEK

11 994,00 SEK

Availability: Slut i lager

Beskrivelse

Detaljer

Seabird Expedition Starter Pack är en komplett paketlösning med några av de mest populära produkterna från Seabird Desgins.  

Detta paket inuti hållaren:

1 st. Seabird Expedition Sea Kayak med roder (välj mellan modell HV eller LV.)

1 st. Seabird Nylon Spray Deck

1 st. Seabird Eidfjord paddla

 

Seabird Expedition:

Seabird Expedition produceras i en högteknologisk 3-lager sandwichkonstruktion i materialet HDPE-plast. Modell HV är den största kajaken i expeditionsserien. Stora havet kajak för medelstora och stora människor.

Expedition kombinerar hastighet, manövrerbarhet och stabilitet på ett sätt, inga andra havskayaker kan visa. Här är båten för dig som vill ha den perfekta kombinationen av stabilitet och hastighet. Många tror att det här är världens bästa allroundhavs kajak med svensk form, det är Norges mest sålda kajak i 8 år i rad och   har blivit bäst i test i både Norge och Sverige.

Levereras med original Power Pedals Pro XI9. Detta rorssystem är den mest solida och robusta på marknaden! Detta är en unik kajak som du kommer att dra nytta av i många år.  

Det första du vill märka med denna kajak, är de eleganta linjerna. Expeditionen är inspirerad av modern svensk design och ndash; Den bredaste punkten ligger bakom cockpiten. Designen gör roning framåt mer bekväm och effektiv eftersom du kan lägga paddeln närmare kroppen. Expeditionens långa vattenlinje gör det väldigt snabbt och det har en unik stabilitet. Stiger du det i vind och vågor, du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att manövrera och hur bekväm det känns under hårda förhållanden.

Expedition HV har fyra förråd för torr lagring, två stora och två små. I de stora rummen får du plats för allt du behöver för personlig utrustning på en dagsutflykt, eller för en helg vistelse. De små utrymmena ger lagring av utrustning du behöver längs vägen, till exempel mat, dryck, extra kläder etc. Det mycket lilla utrymmet är tillverkat av mjuk neopren och är utformat för att lagra nycklar, GPS, solglasögon och andra små föremål. OBS: alltid packa elektronik i vattentäta påsar.

Väska och framför kajakdäcket finns gummiband som ger fästning för utrustning som dricksvatten, extra Pagaje, sovande underlag M.m. Expeditionen har ergonomiskt utformade handtag i boven och bakre änden så att du enkelt kan bära den. Du sitter i kajaken, den breda cockpiten ger enkel åtkomst, sätet är vadderat och säkerhetsbältet är inställbart. KAYAK har också en mekanism för att ställa in ryggstödet, det låter dig justera stödet till önskat läge medan du sitter säkert i kajaken. Bältet kan justeras 10 cm i båda ändarna.

Det har justerbara lårstöd, vilket gör att du får mycket bra kontakt med kajaken när du har mest behövt det. Expedition HV är en kajak med roder, som också har en integrerad köl inbyggd i skrovdesignen. Detta gör expeditionen även utan att användningen av roret har en unik riktningsstabilitet! Seabird Designs Expedition är designad av Ingvar Ankervik. Ankervik-familjen har utformat segelbåtar, båtar och kajaker i 4 generationer. Ingvars far var svensk mästare i båtbyggnad, medan Ingvar Ankervik är en av världens bästa kajakdesigners.

 

Specifikationer Modell HV:

Längd: 518 cm.

Bredd: 59 cm.

Höjd: 38 cm.

Vikt: 27 kg.

max lastkapacitet: 150 kg.

Rekommenderad person Vikt: 80-110 kg.

 

Specifikationer Modell LV:

Längd: 480 cm.

Bredd: 56 cm.

Höjd: 35 cm.

Vikt: 25 kg.

max lastkapacitet: 130 kg.

Rekommenderad person Vikt: 55-90 kg.